loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de verwerking van polyethyleen foam? Zoek niet verder. Rivafoam uit Tiel staat bekend als dé expert op het gebied van polyethyleen foam en biedt een breed scala aan verwerkingsmogelijkheden, producten en toepassingen.
 
PE schuim is een erg breed inzetbaar schuim met een gesloten celstructuur. Het is een waterdicht materiaal met goede mechanische eigenschappen. Hierdoor wordt het veel toegepast voor afdichtingen tegen water, als verpakkingsschuim, voor schokabsorptie en als isolatiemateriaal.

Vragen of interesse?

Toepassingen polyethyleen foam

Polyethyleen, ook wel PE genoemd is een geslotencellig schuim met goede mechanische eigenschappen. Hierdoor kunt u dit schuim voor vele toepassingen inzetten. De belangrijkste toepassingen blijven de schokabsorberende werking en de representatieve waarde van het schuim. Rivafoam bewerkt platen en blokken polyethyleen foam. Deze schuimplaten zijn in de regel 2.000 x 1.200 mm groot en op vrijwel iedere hoogte te produceren. Deze platen kunnen we dan weer op vele verschillende manieren bewerken, van waterstralen tot frezen en stansen. Ook zijn deze schuimplaten, of de gesneden delen hiervan, geheel zelfklevend te maken of aan elkaar te verkleven door middel van hitte of lijm.
 

Veelzijdig en duurzaam

Polyethyleen foam, een veelzijdig en duurzaam materiaal, biedt talloze mogelijkheden voor diverse industrieën. Bij Rivafoam begrijpen we de unieke eigenschappen en voordelen van polyethyleen en zijn we gespecialiseerd in het omzetten van dit materiaal naar hoogwaardige producten die aan uw specifieke behoeften voldoen. Polyethyleen foam wordt veel ingezet als verpakkingsschuim voor het bufferen en beschermend verpakken van producten. Dit zijn veelal apparaten en machines.
 

Polyethyleen foam is geslotencellig

(Gerecycled) polyethyleen foam is vaak terug te zien als inlay of eindcap en vindt zijn toepassing in koffers, kisten en dozen die bedoeld zijn om de goederen te transporteren en of te vervoeren. Doordat polyethyleen foam geslotencellig is, laat het geen vloeistoffen door en is het bestand tegen chemicaliën. Polyethyleen foam heeft goede mechanische eigenschappen. Dat houdt in dat na het indrukken van het schuim, dit terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het materiaal is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en in sommige versies 100% recyclebaar.
 

Verwerkingsmogelijkheden

Onze verwerkingsmogelijkheden zijn geavanceerd en flexibel. Met behulp van moderne technologieën en expertise kunnen we polyethyleen foam op maat snijden, frezen, vormen en lassen. Hierdoor zijn we in staat om een breed scala aan producten te vervaardigen, zoals verpakkingen, isolatiemateriaal, beschermende kappen, buizen, platen, profielen en nog veel meer. De toepassingen van polyethyleen foam zijn vrijwel eindeloos. Het wordt veel gebruikt in de verpakkingsindustrie vanwege de veelzijdigheid van dit materiaal. Een schuiminterieur - inlay - ziet u vaak in combinatie met een koffer, flightcase, dozen en/of kisten.  Hierdoor ontstaat een complete verpakking. Deze kunt u voor zowel promotionele- als functionele doeleinden inzetten. Denkt u hierbij aan gereedschapskisten, presentatie-/demokoffers, kisten met onderdelen. En aan flightcases voor het verpakken van bijvoorbeeld glaswerk, porselein, medische apparatuur, camera’s, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 
Hebt u vragen over polyethyleen foam? Neemt u dan
contact op voor een oriënterend gesprek.
 
Content Image 1