loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Voordelen van isolatieparels

prev.svg Terug naar overzicht

Voordelen van isolatieparels

Overweegt u om isolatieparels in de kruipruimte van uw woning te laten aanbrengen? Waarom zou u kiezen voor dit isolatiemateriaal? Voor u hier een goed inzicht in hebt, wilt u natuurlijk eerst weten wat isolatieparels nu precies zijn en wat de werking ervan is.
 
Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van uw kruipruimte waar het een egale, isolerende laag vormt. Isolatieparels, onze Trio-Insulation Pearl kennen een hoge isolatiewaarde. Isolatieparels van Rivafoam BV zijn de moderne en verbeterde versie van schelpen. Ze overtreffen ruimschoots de isolatiewaarde van schelpen, zowel wat betreft vochtwering als warmte-isolatie.

 

De voordelen van isolatieparels
 

Eigenlijk hebben isolatieparels alle voordelen van schelpenisolatie zonder de nadelen. Isolatieparels als bodemisolatie biedt u veel voordelen. Niet alleen bespaart u flink op uw energierekening, jaar na jaar. Uw woning wordt merkbaar droger en aangenamer van temperatuur. Wat isolatieparels onderscheidt van andere isolatiematerialen is vooral de superieure vochtremmende werking. En dat komt in ons vochtige kikkerlandje goed van pas. Neem contact op voor meer informatie.

 

Een aantal voordelen van isolatieparels op een rijtje

 

• Hoge isolatiewaarde
• Uitstekende vochtremmende werking
• Behoudt isolatiewaarde bij water
• Kruipruimte blijft toegankelijk
• Binnen één dag aangebracht door de specialist
• Ook prima zelf aan te brengen
• Voorkomt rottende balken, vloeren en betonrot

• Verdrijft de muffe geur in huis
• Isolatieparels zijn geurloos
• Bevordert een gezond leefklimaat
• Flinke besparing op uw energierekening
 

Ideaal materiaal
 

Isolatiematerialen zijn er in vele soorten en maten. In de regel geeft een dikkere isolatielaag een hogere isolatiewaarde. Isolatieparels zijn een verzameling vochtbestendige vlokken polystyreen (piepschuim) waarmee u optimaal een vochtige en koude bodem isoleert in uw kruipruimte. Ze zijn goedkoop en door hun lage gewicht makkelijk om aan te brengen. Daarnaast bestaan ze uit gerecycleerd polystyreen en voor 99% uit lucht. Omdat ze ook nog eens bestand zijn tegen schimmels en vocht, zijn isolatieparels een ideaal isolatiemateriaal met louter voordelen voor de toepassingen ervan.
 

Ook handig in lage kruipruimtes
 

Omdat vochtbestendig isolatiemateriaal noodzakelijk is bij het isoleren van een kruipruimte, bieden onze Trio-Insulation Pearls, polystyreen isolatieparels, een uitstekende oplossing. Zo behouden ze hun isolerende werking in vochtige omstandigheden en blijven ze drijven op stilstaand water. Hierdoor blijft uw kruipruimte droog en krijgt condens geen kans om zich vast te zetten op funderingen en leidingen onder uw woning. Als alternatief maken isolatieparels het mogelijk om ook zeer lage kruipruimtes optimaal te isoleren.

 

Omschrijving
 

De Trio-Insulation Pearls, ofwel isolatieparels worden in eigen huis geproduceerd. Door de toevoeging van grafiet aan het EPS hebben de grijze parels een betere isolatiewaarde ten opzichte van de standaard witte EPS parels. Een laag isolatieparels is dé manier om kruipruimtes te isoleren.
 

Kenmerken Trio-Insulation Pearls
 

• Een hoge isolatiewaarde, waardoor hoge besparing op het energieverbruik
• Lage luchtvochtigheid
• Bestrijdt en voorkomt vocht en schimmels
• Licht van gewicht
• Eenvoudig te verspreiden
• Aanleveren in zakken of als bulk

 

Toepassingen
 

De isolatieparels worden toegepast als bodemisolatie in kruipruimtes bij zowel bestaande bouw als nieuwbouw. De parels worden vaak via het kruipluik in de kruipruimte geblazen. Uiteraard hebben wij een kwaliteitsverklaring borg voor de Rbf-waarden.
 

Waarom isoleren met isolatiechips?
 

De voordelen van isolatieparels zijn in het oog springend. Met een goed geïsoleerde woning bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur. Dus ook door uw kruipruimte te isoleren bespaart u in de kosten. Daarnaast zorgt een koude vochtige bodem in uw kruipruimte voor heel wat condens die ontstaat wanneer een woning wordt verwarmd. Dat kan leiden tot schimmelvorming en zorgt voor een koude vloer in de woning. Isolatieparels houden vochtige lucht tegen, waardoor de condens op de bodem blijft. Hierdoor wordt de lucht boven de isolatieparels droger en warmer waardoor de vloer in uw woning niet meer zo snel afkoelt en u minder hoeft te verwarmen. Ook vermijdt u met isolatieparels een vochtig en ongezond klimaat in uw woning.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de actualiteit. 

 
Content Image 126