loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Isolatie chips

Hebt u isolatie chips nodig? U bent hierop aangewezen als vloerisolatie onmogelijk is of wanneer u last hebt van een vochtige kruipruimte. Bodemisolatie of isolatie chips zorgen er enerzijds voor dat vocht niet in de vloer boven de kruipruimte kan dringen en anderzijds zorgt isolatie chips ook voor thermische isolatie. Een goed geïsoleerde vloer biedt daarom veel comfort en zorgt bovendien voor een besparing op uw energierekening.
 
Regenwater dat van buiten komt, kan onder de fundering van een woning sijpelen, waardoor het in de kruipruimte van de woning terecht komt. In het najaar en winter staat er meestal water in de kruipruimte, maar dit is niet altijd het geval. In de lente en de zomer staat een kruipruimte meestal droog. Door de kruipruimte te isoleren kunt u uw vloer beschermen tegen vocht.
 

Over Rivafoam -
 

Vocht vormt gevaar voor uw woning


In de vochtige kruipruimte kan een laagje water staan, maar als er geen water staat, betekent dat niet dat de kruipruimte droog is. Waterdamp en condens kunnen namelijk alsnog in de ruimte aanwezig zijn. Vocht is een gevaar voor de woning. Het risico is dat in de loop der jaren de vloer wordt aangetast door vocht en schimmel, wat uiteindelijk resulteert in een rotte vloer.
 

Isolatie chips als oplossing


Een vochtige kruipruimte kunt u goed isoleren door het aanbrengen van isolatie chips. De isolatie chips hebben als eigenschap dat ze op water blijven drijven wanneer het waterniveau in de kruipruimte stijgt. Bovendien grijpen de chips door hun s-vorm in elkaar en blijven ze als een homogene massa op het water drijven. Hebt u een laagje water in de kruipruimte staan, dan zijn isolatie chips (DI-chips) daarom de juiste keuze.
 

Vermijd deze fout bij het isoleren van de bodem


Het gebeurt vaak dat isolatieparels oftewel isolatie chips verkeerd geplaatst worden. Is de voorste ruimte onder de vloer helemaal gevuld met bodemisolatie, dan is het vervolgens lastig te zien of het isolatiemateriaal ook onder de rest van de vloer geblazen is. De hele bodem van de kruipruimte moet voorzien zijn van een laag isolatie chips of -parels. Is dit niet het geval, dan zitten er 'gaten' in de isolatielaag (een koudebrug), waardoor de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal minder wordt. U kunt dit voorkomen door 'van achteren naar voren' te werken (dus achterin de kruipruimte beginnen met isoleren en naar voren werken). Het is ook mogelijk om boven de kruipruimte op verschillende plaatsen gaten te maken en de isolatie chips hierdoor naar binnen te gieten of te blazen.
 

De investering


De prijs die u betaalt voor uw isolatie chips voor de kruipruimte is afhankelijk van hoe dik u ze laat aanbrengen, van het type isolatieparel en natuurlijk ook van het bedrijf dat de werkzaamheden uit gaat voeren. U betaalt vaak per vierkante meter en hoe dikker de laag, hoe beter de isolatiewaarde. Bekijk al onze producten.
 

De prestaties


Met isolatie chips gaat u geen grote besparingen maken, maar daar staat tegenover dat het ook niet erg duur is om ze te laten leggen. Als u uw vloer echt goed wilt laten isoleren dan zult u dit aan de bovenkant moeten doen. Omdat u toch zeker een besparing zult maken, is er ook sprake van een terugverdientijd. Dit is de tijd die er overheen gaat totdat u met uw besparingen uw investering hebt afbetaald. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van uw eigen gedrag omtrent energieverbruik, in hoeverre uw woning verder nog is geïsoleerd en van de gasprijs van dat moment.
 

De voordelen van isolatie chips voor uw kruipruimte

 
• Isolatie chips zijn relatief goedkoop
• Deze zijn gemakkelijk en snel aan te brengen, zonder al te veel overlast
• Isolatie chips zijn vochtbestendig, drijven en zijn ongevoelig voor schimmel
• Het wooncomfort in de kamers boven de kruipruimte verbetert
• Isolatiechips zijn duurzaam en vergaan niet
• Ze kunnen ook de meest moeilijke plaatsen bereiken
• Isolatie chips zijn goed te gebruiken in combinatie met vloerisolatie
 
 Lees verder over
de voordelen van isolatie chips.

Omschrijving


De Trio-Insulation Pearls, ofwel isolatie chips, worden in eigen huis geproduceerd. Door de toevoeging van grafiet aan het EPS hebben de grijze chips een betere isolatiewaarde ten opzichte van de standaard witte EPS parels. Een laag isolatie chips is dé manier om kruipruimtes te isoleren.
 

Kenmerken Trio-Insulation Pearls

 
• Een hoge isolatiewaarde, waardoor hoge besparing op het energieverbruik
• Lage luchtvochtigheid
• Bestrijdt en voorkomt vocht en schimmels
• Licht van gewicht
• Eenvoudig te verspreiden
• Aanleveren in zakken of als bulk
 
Vragen over isolatie chips kopen? We helpen u graag verder. Neem vrijblijvend
contact met ons op.
isolatie-chips