loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Filterschuim op maat

prev.svg Terug naar overzicht


Filterschuim op maat
 

Rivafoam levert twee verschillende soorten filterschuim, namelijk schuim voor luchtfilters en schuim dat water filtert, bijvoorbeeld filtermateriaal voor vijvers. De eerste categorie is zwart en de tweede categorie wordt geleverd in een blauwe kleur. Beide categorieën zijn verkrijgbaar in schuimplaat, rollen, stroken, zelfklevende strips en als vormschuim. 

Bekijk hier ons filterschuim op maat>>


Reticuleerproces
 

Zwart filterschuim is eigenlijk gereticuleerd polyesterschuim en blauw filterschuim is eigenlijk gereticuleerd polyetherschuim. In het reticuleerproces wordt het schuim gevuld met waterstof en zuurstof. Door een vonk wordt een gecontroleerde explosie veroorzaakt, waardoor de celwanden uit het schuim geblazen worden. Dit zorgt voor een open celstructuur, wat dit schuim zo geschikt maakt als basis voor op maat gemaakt filtermateriaal. 


Open celstructuur
 

Deze gelijkmatige open celstructuur heeft een controleerbare celgrootte van PPI 10 t/m PPI 80 (PPI = Pores Per Inch). Het materiaal is hierdoor dus zowel heel fijn als erg grof te verkrijgen. Beide soorten filterschuimen zijn goed bestand tegen veroudering, invloeden van ozon en van zuurstof en kunnen gebruikt worden bij temperaturen tot wel 90 °C. Ook is het foamfilter recyclebaar. Het is een gemakkelijk op maat te verwerken materiaal met een laag soortelijk gewicht.


Luchtfilter schuim


Dit zwarte materiaal heeft een homogene celstructuur, geijkte celgrootte en een driedimensionaal netwerk. Dit maakt het ideaal voor filtratie van lucht en het tegenhouden van vuildeeltjes. De filterspons kan (in de wasmachine) gewassen, gespoeld en uitgeschud worden, waarna u het opnieuw kunt gebruiken. Het is bestand tegen contact met water, brandstof, reinigingsmiddelen, minerale olie en vetten. Een populaire toepassing van dit filterschuim is als speaker foam. Bij dit gebruik als speaker schuim beschermt het de binnenste componenten van de luidsprekers tegen vuil en stof.


Water filterschuim


Dit blauwe materiaal heeft ook een homogene celstructuur, geijkte celgrootte en een driedimensionaal netwerk. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is voor mechanische en biologische waterfiltratie. Bij mechanische reiniging is het de meest schone, snelle en simpele oplossing. Zo ziet u het veel terug als filtermateriaal vijver of sponsfilter aquarium. 


Alternatieve toepassingen


Daarnaast wordt het ook gebruikt in stempelkussens, tuinmeubelen en de  uitrustingen van zeilboten. Toch is wel de meest populaire toepassing van deze filterspons in aquaria, vijvers en zwembaden. Hierbij wordt het schuim verwerkt tot bijvoorbeeld een vijverfilter, waarbij het water door het filter stroomt en ´t filter hierbij de vuildeeltjes tegenhoudt. Het vormt een onmisbaar onderdeel van een schone vijver of aquarium, zodat de vissen gezond blijven.


Hoe Rivafoam u filterschuim levert


Als fabrikant in Tiel levert Rivafoam u producten, zoals: sponsfilters, luchtfilters, schuim, speaker foam, vijver filtermateriaal, foam filters en filterspons van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit filterschuim op maat produceren kunnen wij u in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen leveren. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd. Hebt u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via 06-23310536 of info@rivafoam.nl 


Omschrijving
 

Rivafoam is eveneens leverancier van speciale filterschuimen. Wij leveren twee soorten filterschuim; een blauwe variant die gebruikt wordt voor het zuiveren van water en een zwarte variant om lucht te filteren. De filterschuimen zijn verkrijgbaar in verschillende celgrootte en kunnen op maat geleverd worden.


Kenmerken filterschuimen zwart

 
•    Geschikt voor het zuiveren van lucht
•    Licht in gewicht
•    Zeer geschikt voor hergebruik
•    Luchtfilterschuim kan gewassen, uitgeschud en gespoeld worden
 

Kenmerken filterschuimen blauw


•    Verwijdert de zichtbare vuildeeltjes uit het vijverwater
•    Eenvoudig aan te passen aan elk filter


 
filterschuim op maat