loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Duurzaam schuimmateriaal

prev.svg Terug naar overzicht

Bent u op zoek naar duurzaam schuimmateriaal voor uw verpakkingen? En wilt u uw verantwoordelijkheid nemen om uw producten minder milieubelastend te verpakken? Dan hebben wij passend materiaal voor u. Rivacell Renew en Rivaplank Renew zijn beide polyethyleen schuimen die uit minimaal 80% gerecycled materiaal bestaan en daarnaast 100% gerecycled kunnen worden.
 
Dit duurzame schuimmateriaal kent in diverse industrieën diverse toepassingen. We merken dat er veel vraag is naar duurzaam schuimmateriaal voor onder andere schuiminterieurs, bufferdelen en hoekstukken.
 

Duurzaam verpakkingsschuim

Het duurzame schuimmateriaal is Cfk-vrij en heeft dus geen negatief effect op het milieu. Door de (niet-verknoopte) materiaalstructuur kan het dan ook weer tot grondstof worden gerecycled. Kortom een sterke toewijding aan duurzaamheid en bescherming van het milieu. Het verschil tussen deze duurzame schuimmaterialen is dat Rivacell Renew opgebouwd is door het lamineren van schuimlagen en Rivaplank een enkellaags, geëxtrudeerd polyethyleen schuim met gesloten cellen is. Het gerecycled schuim heeft een perfecte schokabsorptie voor zowel lichte als zware producten en zal geen krassen maken op oppervlakken. Daarnaast is dit duurzaam schuimmateriaal stof- en geurvrij en vochtbestendig.

Bekijk hier een overzicht van onze producten -
 

Kenmerken duurzaam schuimmateriaal in ‘t kort


• Bestaat uit 80% gerecycled materiaal
• 100% recyclebaar
• Duurzaam en milieuvriendelijk
• Perfecte schokabsorptie voor zowel lichte als zware producten
• Verkrijgbaar in verschillende dichtheden
• Stof- en geurvrij
• Zal geen krassen maken op oppervlakken
• Vochtbestendig
• Bevat geen zware metalen
 

Verpakkingen met duurzaam schuimmateriaal

Gerecycled polyethyleen, ook wel PE genoemd is een geslotencellig schuim met goede mechanische eigenschappen. Hierdoor kunt u dit duurzame schuimmateriaal  voor vele toepassingen gebruiken. Ook in de variant van duurzaam verpakkingsschuim. De belangrijkste eigenschappen blijven de schokabsorberende werking en de presentatiewaarde van het schuim. Wij bewerken platen en blokken schuim. Deze schuimplaten zijn doorgaans 2000x1200mm groot en op elke hoogte te produceren. Deze platen kunnen we dan weer op vele verschillende manieren bewerken, van waterstralen en frezen tot stansen. Ook zijn deze schuimplaten, of de gesneden delen hiervan, geheel zelfklevend te maken of aan elkaar te verkleven door middel van hitte of lijm.
 

Multi toepassingen

PE schuim wordt veel ingezet als verpakkingsschuim voor het bufferen en beschermend verpakken van producten. Dit zijn veelal apparaten en machines. PE schuim is vaak terug te zien als inlay of endcap en vindt zijn toepassing in koffers, kisten en dozen die bedoeld zijn om goederen te transporteren. Dat geldt ook voor duurzaam schuimmateriaal zoals ons gerecyclede polyethyleen Rivacell Renew en Rivaplank Renew. Doordat PE schuim geslotencellig is, laat het geen vloeistoffen door en het is bestand tegen chemicaliën. PE schuim heeft goede mechanische eigenschappen. Dat betekent dat na het indrukken van het schuim, het terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het materiaal is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en is voor 100% recyclebaar.
 

Verwerkbaarheid

Omdat duurzaam schuimmateriaal zo gemakkelijk te verwerken is, kunnen er allerlei vormen schuim voor verpakkingen van gemaakt worden. Wij maken het materiaal zelf op maat in iedere gewenste afname. Rivafoam heeft de mogelijkheid om van duurzaam schuimmateriaal alles te maken waar uw fantasie u laat heenvoeren. Al het duurzaam schuimmateriaal snijden onze specialisten zelf: verticaal, horizontaal en contour-snijden behoren tot de mogelijkheden om uw duurzame schuimmateriaal op maat te snijden. De modellen die in de CNC gestuurde machines worden gesneden, worden door de klant als mal, voorbeeld, tekening of als digitaal bestand aangeleverd. Of u nu platen nodig hebt, een bepaalde of zelfs afwijkende vorm om iets specifieks te verpakken? Wij maken het voor u.
 
Vragen over duurzaam schuimmateriaal op maat? We helpen u graag verder. Neemt u gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Duurzaam-schuimmateriaal