loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Wat is polyurethaan pu schuim

prev.svg Terug naar overzicht

Wat is polyurethaan pu schuimPolyurethaan (pu) is een lid uit de belangrijke familie van polymeren. Polyurethaan kent veel toepassingen. Polyurethaanschuim heeft een open celstructuur. Hierdoor is het een zacht en flexibel materiaal dat gemakkelijk in te drukken is. Pu-schuim wordt veel gebruikt als verpakkingsschuim, als geluidsisolatie, als rugvulling voor kitten en als tochtband voor afdichtingen tegen lucht en stof.


Eigenschappen en toepassingen


Polyurethaan is een erg zacht en flexibel materiaal. Het is opgebouwd uit allemaal kleine cellen. Dit komt omdat het een verschuimd materiaal is. Dit geeft het een open celstructuur. Deze open cellen zijn gemakkelijk in te drukken en kunnen daarna ook weer terugveren naar hun oorspronkelijke vorm. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het erg bruikbaar is voor toepassingen waarbij comfort van belang is. Daardoor is de meest bekende toepassing van pu-schuim in matrassen en in meubilair zoals kussens. 


Eindeloze mogelijkheden met pu-schuim


Rivafoam ontwikkelt en produceert vooral schokabsorberende en presentatieverpakkingen. Daarnaast kunnen wij ook kartonnen verpakkingen met pu-schuim, en inlays voor koffers en flightcases op maat verzorgen. Deze kunt u voor zowel promotionele- als functionele doeleinden inzetten. Denkt u hierbij aan gereedschapskisten, presentatie-/demokoffers, kisten met onderdelen. En aan flightcases voor het verpakken van bijvoorbeeld glaswerk, porselein, medische apparatuur, camera’s, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Rivaboxen


Wij produceren twee verschillende soorten schuimdozen met een polyurethaanbekleding aan de binnenzijde in diverse afmetingen. Deze schuimdozen staan beken als de Rivabox en de Rivacombibox. Dit zijn kartonnen dozen met schuim aan de binnenkant en is ons antwoord op vragen uit de markt naar eenvoudige verpakkingen. De combinatie van karton en profielschuim zorgt voor een volledig omsloten bescherming. 


De Rivabox


Deze schuimdoos bestaat uit twee passende delen, namelijk profielschuim en een kartonnen huls. Het is mogelijk om het profielschuim en het karton te scheiden voor de afvalverwerking.


De Rivacombibox


Deze verzenddoos met schuim aan de binnenkant kan als één geheel in elkaar gevouwen worden. Kortom het verzendklaar maken van uw artikelen wordt met de Rivabox en/of Rivacombibox een fluitje van een cent. 


Kenmerken Rivabox en Rivacombibox

 
•    Eenvoudig en snel inpakken van kleine producten, dus kostenbesparend.
•    Bescherming tegen trillingen, schokken en beschadigingen tijdens transport.
•    De schuimvoering neemt de vorm van het product aan, waardoor er geen extra buffer- of opvulmateriaal nodig is.
•    Direct gereed voor in gebruikname.
•    Leverbaar in diverse standaard afmetingen. Afwijkende maten en schuimdiktes zijn op aanvraag mogelijk.
•    De schuimboxen kunnen voorzien worden van diverse soorten profielschuim, waaronder ook antistatisch schuim.


Toepassing Rivaboxen


De schuimdoos is perfect voor het verzenden van kleine breekbare en gevoelige producten, zoals; elektronica, smartphones, meetapparatuur, fotocamera’s, flessen, sieraden, instrumenten en kunstvoorwerpen. Aangezien het veelal ingezet wordt als een verzenddoos met bescherming is het ideaal voor webshops.


Recyclebaar

Dit zijn echter niet de enige toepassingen van polyurethaanschuim. Het is namelijk een recyclebaar materiaal dat talloze andere mogelijkheden biedt. Denkt u daarbij aan geluidsisolatie, bijvoorbeeld in geluidsstudio’s. Hiervoor gebruikt men vaak pu-piramideplaat. Andere belangrijke toepassingen zijn als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen. Als afdichting is het schuim vooral bruikbaar om stof en geluid tegen te houden.


Schuimsoorten

Met ons moderne machinepark zijn wij in staat om supersnel hoge kwaliteit schuiminterieurs en schuimverpakkingen te leveren. En dat tegen zeer scherpe prijzen. Wij gebruiken diverse soorten schuim voor uw schuiminterieur. De meest gangbare schuimen voor schuiminterieurs zijn Polyethyleen schuim (PE) en Polyurethaan (PU) schuim. Daarnaast verwerken wij ook diverse andere schuimen. De schuimen verdelen we onder in twee categorieën: hard- en zachtschuim polyethyleen (PE) en polyurethaan (PU). Vanzelfsprekend gaat het hier om schuimen in een harde en zachte kwaliteit. 


 
Wat is polyurethaan pu schuim