loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Isolatieparels kruipruimte

prev.svg Terug naar overzicht

Isolatieparels kruipruimte

Bent u op zoek naar isolatieparels voor uw kruipruimte? Dan gaat u bij Rivafoam zeker slagen. Het isoleren van de vloer wordt meestal gedaan via de kruipruimte. Dit is aanzienlijk gemakkelijker, goedkoper en het creëert minder overlast. In een ideale situatie worden de isolatieparels voor de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aangebracht.
 
Als uw kruipruimte hier niet hoog genoeg voor is, betekent dat niet direct dat u het woongedeelte in moet gaan. Het is voor krappe kruipruimtes namelijk zeer voordelig om de bodem te laten isoleren. Dit wordt gedaan door een materiaal naar binnen te blazen of te storten totdat de gehele vloer is bedekt. Eén van de materialen die daar veel voor worden gebruikt zijn isolatieparels voor de kruipruimte.

 


Wat zijn isolatieparels voor de kruipruimte?


Isolatieparels worden gemaakt van EPS, oftewel piepschuim, en bestaan uit kleine bolletjes van een paar millimeter breed gevuld met stilstaande lucht. Deze bolletjes kunnen een HR++ isolatiewaarde bereiken en in uw kruipruimte kunnen ze gemakkelijk over de gehele vloer worden aangebracht. Omdat ze zo klein zijn bereiken ze alle hoeken en gaten en zullen ze zich gemakkelijk rondom uw leidingen of andere obstakels nestelen. Hier zullen ze vervolgens een barrière vormen tussen uw vloer en het grondwater.
 


Hoe werkt het aanbrengen van isolatieparels in uw kruipruimte?


Aangezien de isolatieparels niet tegen de onderkant van uw vloer worden aangebracht, maar op de grond, zullen ze niet als volwaardige vloerisolatie kunnen fungeren. Ze hebben echter wel degelijk een positieve invloed op uw wooncomfort, omdat de verdamping van het grondwater naderhand zich niet meer in uw kruipruimte afspeelt. De parels nemen het verdamppunt over, waardoor de lucht in de rest van uw kruipruimte warmer en droger wordt. Dit zorgt er dan weer voor dat uw vloer warmer wordt en dat deze dus minder warmte door zal laten. Het verschil kan wel vier graden Celsius zijn. Daarnaast kunt u met bodemisolatie vocht- en andere problemen die te maken hebben met een slecht klimaat in uw kruipruimte oplossen. Volg dit op met een goede ventilatie en u zult merken dat uw woongedeeltes boven de kruipruimte comfortabeler aanvoelen, dat er minder tocht en trek plaatsvindt rondom de vloeren en dat u daarmee dus kunt besparen op uw energierekening. Wilt u graag meer informatie? Neem contact op!
 


De investering


De prijs die u betaalt voor uw isolatieparels voor de kruipruimte is afhankelijk van hoe dik u ze laat aanbrengen, van het type isolatieparel en natuurlijk ook van het bedrijf dat de werkzaamheden uit gaat voeren. U betaalt vaak per vierkante meter en hoe dikker de laag, hoe beter de isolatiewaarde.
 


De prestaties


Zoals al eerder gezegd zult u met isolatieparels geen grote besparingen maken, maar daar staat tegenover dat het ook niet erg duur is om ze te laten leggen. Als u uw vloer echt goed wilt laten isoleren dan zult u dit aan de bovenkant moeten doen. Omdat u toch zeker een besparing zult maken, is er ook sprake van een terugverdientijd. Dit is de tijd die er overheen gaat totdat u met uw besparingen uw investering hebt afbetaald. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van uw eigen gedrag omtrent energieverbruik, in hoeverre uw woning verder nog is geïsoleerd en van de gasprijs van dat moment.
 

 

De voordelen van isolatieparels voor uw kruipruimte

 
• Isolatieparels zijn relatief goedkoop
• Ze zijn gemakkelijk en snel aan te brengen, zonder al te veel overlast
• Isolatieparels zijn vochtbestendig, drijven en zijn ongevoelig voor schimmel
• Het wooncomfort in de kamers boven de kruipruimte verbetert
• Isolatiechips zijn duurzaam en vergaan niet
• Isolatiechips kunnen ook de meest moeilijke plaatsen bereiken
• Isolatiechips zijn goed te gebruiken in combinatie met vloerisolatie 

 


Omschrijving


De Trio-Insulation Pearls, ofwel isolatieparels worden in eigen huis geproduceerd. Door de toevoeging van grafiet aan het EPS hebben de grijze parels een betere isolatiewaarde ten opzichte van de standaard witte EPS parels. Een laag isolatieparels is dé manier om kruipruimtes te isoleren.
 

Kenmerken Trio-Insulation Pearls

 
• Een hoge isolatiewaarde, waardoor hoge besparing op het energieverbruik
• Lage luchtvochtigheid
• Bestrijdt en voorkomt vocht en schimmels
• Licht van gewicht
• Eenvoudig te verspreiden
• Aanleveren in zakken of als bulk

 


Toepassingen


De isolatieparels worden toegepast als bodemisolatie in kruipruimtes bij zowel bestaande bouw als nieuwbouw. De parels worden vaak via het kruipluik in de kruipruimte geblazen. Uiteraard hebben wij een kwaliteitsverklaring borg voor de Rbf-waarden. Lees meer over Rivafoam. 
 


Waarom isoleren met isolatiechips?De voordelen van isolatieparels zijn in het oog springend. Met een goed geïsoleerde woning bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur. Dus ook door uw kruipruimte te isoleren bespaart u in de kosten. Daarnaast zorgt een koude vochtige bodem in uw kruipruimte voor heel wat condens die ontstaat wanneer een woning wordt verwarmd. Dat kan leiden tot schimmelvorming en zorgt voor een koude vloer in de woning. Isolatieparels houden vochtige lucht tegen, waardoor de condens op de bodem blijft. Hierdoor wordt de lucht boven de isolatieparels droger en warmer waardoor de vloer in uw woning niet meer zo snel afkoelt en u minder hoeft te verwarmen. Ook vermijdt u met isolatieparels een vochtig en ongezond klimaat in uw woning.

Volgt u ons al op Facebook?

 
Content Image 127