loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Header Image 0

Ontwerp- en tekenwerk

Van schets tot op maat gemaakt interieur!

Veel interieurs beginnen bij een schets. Aan de hand van de schets wordt een technische tekening op maat gemaakt. Deze tekening wordt uiteindelijk doorgestuurd naar één van onze machines. Dit is een proces dat een aantal stappen omvat. Allereerst begint onze technisch tekenaar met het maken van een schets of ontwerp van de gewenste verpakking. Dit kan met de hand worden gedaan of met behulp van diverse computer software, afhankelijk van de voorkeur en complexiteit van het ontwerp. Vervolgens wordt de schets verfijnd tot een gedetailleerde tekening die alle benodigde afmetingen en specificaties bevat.

Het tekenwerk speelt een essentiële rol bij het ontwerpen van verpakkingen. Door middel van gedetailleerde 3D tekeningen en ontwerpen kunnen wij de exacte afmetingen en vormen van de verpakking visualiseren voordat deze wordt geproduceerd. Dit helpt bij het optimaliseren van de bescherming en presentatie van het verpakte item, evenals bij het minimaliseren van verspilling van materiaal.

Het ontwerpproces van verpakkingen bij Rivafoam vereist creativiteit, technische kennis en aandacht voor detail. In goed overleg met onze klanten wat de wensen zijn op het gebied van verpakkingsontwerp en materialen, kunnen wij verpakkingen creëren die niet alleen functioneel en beschermend zijn, maar ook qua vormgeving aantrekkelijk en milieuvriendelijk is.

In de wereld van technisch tekenen is het vermogen om zowel in 2D als 3D te werken essentieel. 2D-tekeningen bieden platte weergaven van objecten, deze worden door de machines gelezen, terwijl 3D-modellen diepte en realisme toevoegen aan het ontwerp, zodat het ontwerp visueel wordt. AutoCAD maakt het mogelijk om naadloos tussen deze twee methodes te schakelen.

De tekeningen die wij maken worden uiteindelijk omgezet naar een digitaal bestand in een dxf-formaat. Dit dxf-bestand kan vervolgens worden ingelezen in de machine die het product zal gaan snijden. De machine gebruikt de informatie uit het dxf-bestand om nauwkeurig het ontwerp te volgen en het materiaal te snijden volgens de opgegeven specificaties. Door dit proces kunnen complexe en precieze producten worden vervaardigd.

Het aanleveren van een eigen bestand is zeker mogelijk en kan handig zijn als er al specifieke ideeën/wensen zijn die men wilt/moet gebruiken. Als er een bestaand bestand aanwezig is, kunnen wij, indien nodig, het een en ander aanpassen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de gewenste specificaties en/of stijl. Ons team staat ook klaar om advies te geven over hoe je het beste resultaat kunt behalen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als er vragen zijn over het aanleveren van een eigen bestand/ontwerp of als er hulp nodig is bij het optimaliseren ervan.

Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 5
Gallery Image 6
Gallery Image 7
Gallery Image 8
prev.svg
next.svg