loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Header Image 0

Milieu

Milieu

Duurzaamheid en zorg voor het milieu zijn belangrijke kernwaarden voor Rivafoam. Bij de ontwikkeling van producten streven wij naar een minimale belasting van het milieu en nemen wij onze verantwoording ten aanzien van luchtvervuiling, klimaatverandering en energiebesparing.

In het kader van MVO heeft Rivafoam een recycle machine toegevoegd aan haar machinepark. Deze machine wordt gebruikt om restmateriaal dat tijdens de productie van verpakkingen ontstaat, te kunnen recyclen. Dit materiaal wordt, zoals in het verleden wel gebeurde, niet meer afgevoerd naar het afvalverwerkingsbedrijf, maar wordt met behulp van de recyclemachine vermalen, samengeperst en gesmolten tot blokken van ca. een meter lang. Deze blokken worden vervolgens door fabrikanten opnieuw gebruikt voor het maken van grondstofmateriaal waaruit nieuwe platen schuim geproduceerd kunnen worden.

Resy

Wanneer u dit wenst, brengt Rivafoam het recycle - symbool aan op polyethyleenschuim. Dit symbool maakt aan derden duidelijk dat het om verantwoorde producten gaat; ze zijn recycleerbaar.