loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Om je producten te beschermen tegen schokken en trillingen produceert Rivafoam voor jou verpakkingsschuim in bufferdelen in de door jou gewenste maat, afmeting en densiteit.  We hebben de mogelijkheden in huis om diverse soorten schuim hiervoor in te zetten. De bufferdelen verpakkingsschuim noem je ook wel endcaps.

 
De endcaps in de vorm van verpakkingsschuim werken als steunen die je aan beide uiteinden van het te verpakken product plaatst om het product vast te zetten. Kortom, zoals de naam al zegt, buffer je op deze manier het product. Hierdoor biedt verpakkingsschuim de maximale bescherming tegen transport- en vervoersschade. Een geruststellend gevoel.
 

Kenmerken bufferdelen / verpakkingsschuim endcaps
 

- Je kunt producten kunnen goed, eenvoudig, snel en efficiënt verpakken;
- Ze absorberen schokken en beschermen oppervlakken;
- Verpakkingsschuim is op maat verkrijgbaar;
- Je bespaart op verpakkingsvolume, opslagruimte en transportkosten en
- Het is duurzaam; de endcaps bieden zonder enig probleem herhaaldelijke bescherming.
 

Toepassingen


De bufferdelen van verpakkingsschuim zijn nagenoeg bij ieder product/apparatuur inzetbaar, denk hierbij aan monitoren, printplaten, camera’s, lampen, AV-apparatuur en dergelijke. De bufferdelen kunnen in dozen, kisten en/of boxen worden geplaatst. Verpakkingsschuim als endcaps is ook verkrijgbaar in een antistatische variant waardoor je dit ook perfect kunt gebruiken bij ESD-gevoelige apparatuur.
 

Schuimsoorten


Rivafoam levert verpakkingsschuim in Polyurethaan (PU) en Polyethyleen (PE). De variant in PU vindt zijn weg vaak naar interieurs voor presentatiekoffers, promotionele verpakkingen en toepassingen voor meetapparatuur, testapparatuur en medische apparatuur. PE kom je vaak tegen in het gebruik waar de stootwerendheid van vitaal belang is. Ben je al bekend met de bewerkingsmogelijkheden van deze producten? Door ons uitgebreide machinepark zijn de bewerkingsmogelijkheden zeer divers. De keuze van de bewerking is afhankelijk van meerdere factoren. Onze vakbekwame medewerkers kunnen je hierover adviseren.
 

Verwerken van verpakkingsschuim


Rivafoam heeft de mogelijkheid om van verpakkingsschuim alles te maken waar je verbeelding je laat heenreizen. Al het verpakkingsschuim snijden onze specialisten zelf: verticaal, horizontaal en contour-snijden behoren tot de mogelijkheden om je verpakkingsschuim op maat te snijden. De modellen die in de CNC gestuurde machines worden gesneden, worden door de klant als mal, voorbeeld, tekening of als digitaal bestand aangeleverd. Of je nu platen nodig hebt, een bepaalde of zelfs afwijkende vorm om iets specifieks te verpakken, wij maken het voor je.

 
Toepassingen voor verpakkingsschuim


Door de vele mogelijkheden krijgen we als resultaat onder andere verpakkingsschuim in alle afmetingen en diktes voor producten en modellen van allerlei aard. PE schuim is een veel gebruikt materiaal om verpakkingsschuim van te maken. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het opvullen van koffers of dozen. Verpakkingsschuim is vaak terug te zien in flight cases en transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Het voordeel van verpakkingsschuim is dat het een gesloten celstructuur heeft. Daardoor laat het geen vloeistoffen door. De bestendigheid tegen chemicaliën van het materiaal maakt het zeer geschikt als verpakkingsschuim als je er bijvoorbeeld chemische middelen mee wilt vervoeren.
 

Hardheid verpakkingsschuim


Je kunt de hardheid van het PE verpakkingsschuim vergelijken met dat van een hard matras, zo´n 25 kg/m3 en hoger. Verpakkingsschuim is licht van gewicht, gemakkelijk in onderhoud en 100% te recyclen. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen. Dat betekent dat verpakkingsschuim - nadat je het hebt ingedrukt - heel makkelijk terug zal keren naar de oorspronkelijke vorm.
 

Bescherming


Een ander veel gekozen materiaal om verpakkingsschuim van te maken is polyurethaanschuim (PU-schuim). Dit komt omdat het een open celstructuur heeft, waardoor het flexibel, zacht en gemakkelijk in te drukken is. Hierdoor kan het bescherming geven aan lichtgewicht materialen die je wilt verpakken of vervoeren in dozen, koffers, kisten en dergelijke. Zo blijven de producten die je transporteert goed op hun plek zitten en zullen de schokdempende eigenschappen ervoor zorgen dat jouw producten geen beschadigingen oplopen.
 

Hardheid van verpakkingsschuim


Polyurethaan verpakkingsschuim is verkrijgbaar in verschillende hardheden en dichtheden. Al naar gelang het gewicht van het te vervoeren product is het raadzaam dat je een bepaalde hardheid kiest om je producten de ultieme bescherming te bieden. Wij leveren dit verpakkingsschuim in grijs (antraciet) of wit. Wij kunnen het schuim verwerken in diverse vormen, zoals: platen, blokjes, schijven, rollen, ringen en bandjes.
 

Verwerkbaarheid


Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, kunnen er allerlei vormen schuim voor verpakkingen van gemaakt worden. Wij maken het materiaal zelf op maat in iedere gewenste afname. Rivafoam levert je desgewenst de verschillende vormen in een zelfklevende variant. Als je kiest voor een vlamdovende variant van het polyetherschuim, dan kun je het ook inzetten als verpakkingsschuim bij toepassingen waarbij hoge veiligheidseisen gebruikelijk zijn.
 
Vragen over verpakkingsschuim op maat? We helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

 
Verpakkingsschuim