loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Vloerisolatie kruipruimte

prev.svg Terug naar overzicht

Vloerisolatie kruipruimte

Bent u op zoek naar hoogwaardige vloerisolatie via uw kruipruimte? Dan gaat u bij Rivafoam zeker slagen. Het isoleren van de vloer wordt namelijk meestal gedaan via de kruipruimte. Dit is aanzienlijk gemakkelijker, goedkoper en het creëert minder overlast. In een ideale situatie worden de isolatieparels, de trio isolation chips, voor de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aangebracht.
 
Als uw kruipruimte hier te laag voor is, betekent dat niet direct dat u het woongedeelte in moet gaan. Het is voor krappe kruipruimtes namelijk zeer voordelig om de bodem te laten isoleren. Dit wordt uitgevoerd door een materiaal naar binnen te blazen of te storten totdat de gehele vloer is bedekt. Eén van de materialen die daar veel voor worden gebruikt zijn
isolatieparels voor de kruipruimte. Dat is de perfecte vloerisolatie via uw kruipruimte.
 

Wat is vloerisolatie voor uw kruipruimte?

Vloerisolatie wordt gemaakt van EPS, Expandable Poly Styreen, oftewel piepschuim. Dit bestaat uit kleine bolletjes van een paar millimeter breed gevuld met stilstaande lucht. Deze bolletjes kunnen een HR++ isolatiewaarde bereiken en in uw kruipruimte kunnen ze gemakkelijk over de gehele vloer worden aangebracht. Omdat ze zo klein zijn bereiken ze alle hoeken en gaten en zullen ze zich gemakkelijk rondom uw leidingen of andere obstakels nestelen. Hier zullen ze vervolgens een barrière vormen tussen uw vloer en het grondwater.
 

Voordelen vloerisolatie kruipruimte

Een goed geïsoleerde vloer heeft vele voordelen.
  • Deze helpt warmteverlies te voorkomen
  • Zorgt voor een aangename temperatuur in huis, ongeacht het seizoen.
  • Daarnaast vermindert vloerisolatie vochtproblemen
  • Vloerisolatie voor de kruipruimte voorkomt de vorming van koudebruggen
  • Dit resulteert in lagere energiekosten en in een gezonder leefklimaat

Hoe werkt het aanbrengen van vloerisolatie in uw kruipruimte?

Aangezien de vloerisolatie niet tegen de onderkant van uw vloer wordt aangebracht, maar op de grond, zal dit niet als volwaardige vloerisolatie kunnen fungeren. Het heeft echter wel degelijk een positieve invloed op uw wooncomfort, omdat de verdamping van het grondwater naderhand zich niet meer in uw kruipruimte afspeelt. De parels nemen het verdamppunt over, waardoor de lucht in de rest van uw kruipruimte warmer en droger wordt. Dit zorgt er dan weer voor dat uw vloer warmer wordt en dat deze dus minder warmte door zal laten. Het verschil kan wel vier graden Celsius zijn. Daarnaast kunt u met vloerisolatie vocht- en andere problemen die te maken hebben met een slecht klimaat in uw kruipruimte oplossen. Combineer dit met een goede ventilatie en u zult merken dat uw woongedeeltes boven de kruipruimte comfortabeler aanvoelen, dat er minder tocht en trek plaatsvindt rondom de vloeren en dat u daarmee dus kunt besparen op uw energierekening. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.
 

De investering

De prijs die u betaalt voor uw vloerisolatie via de kruipruimte is afhankelijk van hoe dik u dit laat aanbrengen, van het type isolatieparel en natuurlijk ook van het bedrijf dat de werkzaamheden uit gaat voeren. U betaalt vaak per vierkante meter en hoe dikker de laag, hoe beter de isolatiewaarde.

- Kennis maken - 
 

De prestaties

Zoals al eerder gezegd zult u met vloerisolatie via uw kruipruimte geen grote besparingen maken, maar daar staat tegenover dat het ook niet erg duur is om dit te laten leggen. Als u uw vloer echt goed wilt laten isoleren dan zult u dit aan de bovenkant moeten doen. Omdat u toch zeker een besparing zult maken, is er sprake van een terugverdientijd. Dit is de tijd die verstrijkt totdat u met uw besparingen uw investering hebt afbetaald. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van uw eigen gedrag omtrent energieverbruik, in hoeverre uw woning verder nog is geïsoleerd en van de gasprijs van dat moment.


De voordelen van vloerisolatie met isolatiechips via uw kruipruimte

  • Isolatieparels zijn relatief goedkoop
  • Isolatieparels zijn vochtbestendig, drijven en zijn ongevoelig voor schimmel
  • Het wooncomfort in de kamers boven de kruipruimte verbetert
  • Isolatiechips zijn duurzaam en vergaan niet
  • Ze zijn gemakkelijk en snel aan te brengen, zonder al te veel overlast
  • Isolatiechips kunnen ook de meest moeilijke plaatsen bereiken
  • Isolatiechips zijn goed te gebruiken in combinatie met vloerisolatie

Omschrijving

De Trio-Insulation Pearls, ofwel isolatieparels worden in eigen huis geproduceerd. Door de toevoeging van grafiet aan het EPS hebben de grijze parels een betere isolatiewaarde ten opzichte van de standaard witte EPS parels. Een laag isolatieparels is dé manier om kruipruimtes te isoleren.
 

Kenmerken Trio-Insulation Pearls

  • Een hoge isolatiewaarde, waardoor hoge besparing op het energieverbruik
  • Lage luchtvochtigheid
  • Bestrijdt en voorkomt vocht en schimmels
  • Licht van gewicht
  • Eenvoudig te verspreiden
  • Aanleveren in zakken of als bulk

Toepassingen

De isolatieparels worden toegepast als vloerisolatie in kruipruimtes bij zowel bestaande bouw als nieuwbouw. De parels worden vaak via het kruipluik in de kruipruimte geblazen. Uiteraard hebben wij een kwaliteitsverklaring borg voor de Rbf-waarden. Lees meer over Rivafoam.
 

Waarom isoleren met isolatiechips?

De voordelen van isolatieparels zijn in het oog springend. Met een goed geïsoleerde woning bespaart u aanzienlijk op uw energiefactuur. Dus ook door uw kruipruimte te isoleren bespaart u in de kosten. Daarnaast zorgt een koude vochtige bodem in uw kruipruimte voor heel wat condens die ontstaat wanneer een woning wordt verwarmd. Dat kan leiden tot schimmelvorming en zorgt voor een koude vloer in de woning. Isolatieparels houden vochtige lucht tegen, waardoor de condens op de bodem blijft. Hierdoor wordt de lucht boven de isolatieparels droger en warmer waardoor de vloer in uw woning niet meer zo snel afkoelt en u minder hoeft te verwarmen. Ook vermijdt u met isolatieparels een vochtig en ongezond klimaat in uw woning.
 
Volgt u ons al op
Facebook?
Content Image 1