loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Bent u op zoek naar een betrouwbare en gedegen verwerker van polyurethaan? Dan hebt u in Rivafoam een prima en prettige partner gevonden. Polyurethaan is een zachtschuim dat in we in het dagelijks leven allemaal veel tegenkomen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan matrassen en meubelen.
 
Polyurethaan is onder te verdelen in diverse categorieën. Denk hierbij aan vlamdovend / -vertragend, ESD-veilig, filter, gerecycled, antistatisch en akoestische schuimen. PU Polyurethaan is een zacht en flexibel materiaal. Dit komt omdat het materiaal is opgebouwd uit allemaal kleine cellen.

 

Wat is polyurethaan?

Polyether- en polyesterschuim komen voort uit polymeren. In de natuur komen van oudsher al polymeren voor. Een polymeer is een verbinding die uit een hele reeks van dezelfde moleculen bestaat. Ook natuurlijk rubber bestaat uit polymeren. Polyurethaanschuimen zijn veelal comfort schuimen. Daar waar comfort gewenst is, wordt vaak polyurethaanschuim gebruikt. Denk aan matrassen en zitmeubels. Ook in de akoestische wereld kan polyurethaan ingezet worden. Polyurethaanschuim zien we verder toegepast als interieur voor koffers of flightcases.

Vragen of interesse?

 

Open structuur

Polyurethaan schuim heeft een open structuur die ervoor zorgt dat dit eenvoudig is in te drukken en ook weer terugveert naar de oorspronkelijke vorm. Al deze schuimen kunnen we op vele manieren bewerken om platen, dan wel vormdelen te snijden, stansen, waterstralen, profileren etc.. Hieronder vindt u een uiteenzetting van veel voorkomende PU schuimsoorten.

 

Profielschuim

Eén van de meest voorkomende toepassingen. Profielschuim is een golvend schuim wat we vaak in deksels van koffers plaatsen en wat gebruikt wordt voor het opvullen van onze verzenddozen, de Rivaboxen. Wanneer u veel verschillende artikelen toch goed beschermd de wereld over wilt sturen is dit een beproefd middel om in te zetten als bufferschuim in uw verzendverpakking. Ook kunnen we verdeling nop en bodemdikte op iedere door u gewenste hoogte produceren. Dit zorgt ervoor dat we nooit te veel schuim gebruiken voor de gewenste oplossing. Daarnaast is het prijstechnisch ook nog eens een zeer aantrekkelijke oplossing.

 

PU schuim met akoestische eigenschappen

Door de opencellige structuur van onze polyurethaan schuimen zijn deze ideaal voor akoestische doeleinden. Met deze geluidsisolerende PU materialen kunt u bijvoorbeeld erg goed machinekamers en bijvoorbeeld luchtbehandelingskasten bekleden om er zo voor te zorgen dat compressoren of ander artikelen die geluid maken goed te isoleren.
 

Geluidsabsorptie

Bij het absorberen van geluid worden de geluidsgolven opgenomen in het (opencellige) absorberende materiaal. Een deel van het geluid wordt omgezet in warmte, de rest kaatst terug in de ruimte. Deze geluidsisolerende materialen zijn poreus (u kunt er doorheen blazen). Zo wordt het geluid voor een deel geabsorbeerd. Deze producten zijn ideaal om de akoestiek in een ruimte te verbeteren (wegnemen nemen van vervelende galm, nare echo’s, etc.).
 

Antistatisch polyurethaan

Antistatisch PU schuim wordt toegepast bij het verpakken van artikelen waarbij statische lading weggeleid moet worden. Dit schuim heeft een typische kleur, namelijk roze. Deze geldt als waarschuwingskleur.
 

ESD-veilig polyurethaan

ESD PU schuim wordt toegepast bij het verpakken van artikelen waar geen statische lading bij mag komen. In het schuim zit koolstof/grafiet vermengd, is zwart van kleur, en zorgt er voor dat statische lading van buitenaf niet bij het product kan komen. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het verpakken van printplaatjes.

 

Brandvertragend polyurethaan

Brandvertragend polyurethaanschuim heeft een bepaalde brandnorm als specificatie waardoor het toe te passen is in bijvoorbeeld een omgeving waar elektriciteit aanwezig is.

 

PPI-filterschuim

PPI-schuim heeft een gelijke celstructuur, gelijke celgrootte en is driedimensionaal. Dit maakt het geschikt voor het zuiveren van lucht en het tegenhouden van vuildeeltjes. De filterspons is bestand tegen contact met water, brandstof, reinigingsmiddelen, enz.. Een bekende toepassing van dit filterschuim is speaker schuim. Dit beschermt een speaker tegen vul en stof.

 

Bonded foam (gerecycled polyurethaan)

Bonded foam is een gerecycled schuim dat bestaat uit de chemische binding van restschuimen van lage tot zeer hoge densiteit. Deze vorm van schuim wordt vooral toegepast in de wereld van de akoestiek, schokdemping en verpakking. Ook in de meubelindustrie vindt deze foam veel toepassingen.

 

Scala aan mogelijkheden

Rivafoam heeft een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Door ons uitgebreide machinepark zijn de bewerkingsmogelijkheden voor polyurethaan zeer divers. De keuze van de bewerking is afhankelijk van meerdere factoren. Onze vakbekwame medewerkers kunnen u hierover adviseren. Door voortdurend te investeren in de nieuwste technologische ontwikkelingen wil Rivafoam meerwaarde bieden aan klanten. Voor onze CNC gestuurde machines is het belangrijk om een digitaal DXF bestand te ontvangen. Vaak sturen klanten hun DXF bestand naar ons toe, maar als zij niet in het bezit zijn van een DXF file, dan is het ook mogelijk om een tekening aan te leveren en zorgen wij dat deze omgezet wordt.

Lees meer over Rivafoam bv.
 
Hebt u vragen over polyurethaan? Neem dan gerust contact met ons op.

 
polyurethaan