loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Profielschuim


Bent u op zoek naar profielschuim, ook wel noppenschuim genoemd? Dit is een polyurethaanschuim (PU) dat gesneden wordt in de vorm van een plaat met noppen. Vaak wordt hiervoor polyetherschuim gebruikt. Polyesterschuim wordt zo nu en dan toegepast.
 
Profielschuim bestaat ook in een antistatische versie. Deze is roze van kleur. Bij Rivafoam kunt u terecht voor twee soorten profileringen, de piramideversie en de ronde/stompe versie. Ons noppenschuim is tevens verkrijgbaar met een kleeflaag. Hiermee wordt het aanbrengen van dit schuim zeer eenvoudig.
 
Wat is profielschuim?
Profielschuim platen zijn platen gemaakt van polyether. Ze worden gemaakt van hoogwaardig en opencellig polyetherschuim van uitstekende kwaliteit. Dit materiaal is goed bestand tegen veroudering en heeft een gelijkmatige celverdeling. Daardoor voelt het stevig aan en ziet het er ook mooi uit. Noppenschuim platen worden gebruikt in de verpakkingsindustrie en om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Geluid klinkt daardoor beter.
 
De kenmerken van profielschuim, ook wel noppenschuim
 
• Absorbeert geluid en trillingen
• Heeft een luxe uitstraling bij gebruik in deksels van verpakkingen
• Leverbaar in verschillende maten en/of op maat gemaakt
• Ook in antistatische variant leverbaar
• Mogelijkheid met een zelfklevende laag
 
Toepassingen profielschuim
Profielschuim kent heel diverse toepassingen. Het is bijvoorbeeld uitermate geschikt om geluid en trillingen te absorberen in o.a. technische ruimten, muziekstudio’s, serverruimten, et cetera. Daarnaast vindt dit profielschuim vaak terug in deksels van bijvoorbeeld flightcases, koffers en andere verpakkingen. Door de noppenstructuur sluit de polyether zich goed om de vorm van een product zodat u waardevolle bezittingen overal veilig mee naartoe kan nemen. Door het profielschuim in deksel en bodem ontstaat er een directe demping van schokken. Verder wordt het veelvuldig toegepast bij het verzenden van kwetsbare producten, denk bijvoorbeeld aan elektronica. Bekijk hier ons compete overzicht schuimproducten.
 
Profielschuim, wat is dit?
Profielschuim wordt in de regel gemaakt van polyetherschuim en bevat geen (H)CFK’s. Het is glad aan de ene kant en heeft profiel aan de andere kant. Het is erg goed te gebruiken wanneer u uw producten wilt beschermen tegen krassen en stoten. Het is namelijk erg zacht en schokabsorberend. En het is ook nog eens herbruikbaar. Een duurzame manier van uw producten verpakken, dus.
 
Waarom profielschuim gebruiken?
Gebruikt u dit schuim wanneer u kostbare producten wilt - laten - verzenden. U legt eenvoudig enkele stukken schuim in een doos: op de bodem en tegen de zijkanten. Dan kunt u het product dat u wilt verzenden erop leggen. Voor de volledigheid legt u ook nog een stuk schuim boven op het product. Zo is de inhoud van uw verpakking perfect beschermd tegen vallen en stoten. Bovendien voorkomen de noppen in het profielschuim dat uw spullen heen en weer schuiven. Een geruststellend gevoel.
 

 
Profielschuim