loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Schuimrubber specialist

prev.svg Terug naar overzicht

Schuimrubber specialist


Polyurethaanschuim zien we verder als interieur voor koffers of flightcases. Bij schuimrubber specialist Rivafoam zijn polyurethaanschuimen in verschillende hardheden en dichtheden (soortelijk gewicht) verkrijgbaar.
 
•  Polyether; bonded foam en filterschuim (ten behoeve van water)
•  Polyester; filterschuim (ten behoeve van geluid) en brandvertragend


Schuimrubber specialist


Rivafoam heeft als schuimrubber specialist talloze mogelijkheden om uw schuiminterieur in combinatie met een koffer samen te stellen. Deze variëren van industrieel tot esthetisch hoogwaardig. Wij vervaardigen het interieur volledig volgens uw specificaties. Na onderling overleg over de gewenste schuimkwaliteit en uitvoering leggen wij dit vast in een technische tekening. Als u dit wenst is het mogelijk een prototype aan te vragen. Een schuiminterieur - inlay -  ziet u vaak in combinatie met een koffer, flightcase, dozen en/of kisten. Hierdoor ontstaat er een complete verpakking. Deze kunt u voor zowel promotionele- als functionele doeleinden inzetten. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan gereedschapskisten, kisten met onderdelen en/of presentatie-/demokoffers voor het verpakken van bijvoorbeeld glaswerk, porselein, medische apparatuur, camera’s, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos bij schuimrubber specialist Rivafoam.


Producent schuiminterieurs


Rivafoam is één van de grootste specialisten van schuiminterieurs in Nederland. Met de juiste koffers daaraan toegevoegd leveren we u een integraal product. Al ruim dertig jaar produceren wij in onze eigen fabriek in Tiel met ruim twintig medewerkers schuiminterieurs en schuimverpakkingen. Wij hebben alle mogelijke schuimverwerkingstechnieken in huis. Wij kunnen splitten, lamineren, snijden, vormsnijden, stansen, waterstralen en frezen.
 

Schuimsoorten


Met ons moderne machinepark zijn wij in staat om supersnel hoge kwaliteit schuiminterieurs en schuimverpakkingen, inclusief de door u gewenste koffer te leveren en dat tegen zeer scherpe prijzen. Wij gebruiken diverse soorten schuim voor uw schuiminterieur. De meest gangbare schuimen voor schuiminterieurs zijn Polyethyleen schuim (PE) en Polyurethaan (PU) schuim. Daarnaast verwerken wij ook diverse andere schuimen. De schuimen kunnen we onderscheiden in twee categorieën: hard- en zachtschuim, polyethyleen (PE) en polyurethaan (PU). Vanzelfsprekend gaat het hier om schuimen in een harde en zachte kwaliteit. PE is wat harder tot zeer hard schuim en PU is zachtschuim.
 

Schuimrubber kopen op maat en per plaat


Schuimrubber is een verzamelnaam voor wat vroeger schuimplastic heette. Voorheen heette het schuimplastic omdat er toen nog echt rubber gebruikt werd voor schuimrubber en schuimplastic de synthetische variant was. Tegenwoordig wordt de synthetische variant schuimrubber genoemd. Schuimrubber is een comfortschuim die onderverdeeld kan worden in verschillende schuimrubber soorten.
 

Polyethyleen


Polyethyleen of polyetheen (PE) is een polymeer. Polyethyleen wordt gemaakt door polymerisatie van etheen. We zien binnen de verpakkingsmarkt een HDPE (High Density Poly Ethylene) en een LDPE (Low Density Poly Ethylene), kortom een polyethyleen met een hoge en een lage dichtheid. De celstructuur van polyethyleen is gesloten. Schuimrubber specialist Rivafoam gebruikt zowel de cross linked als de non cross linked polyethyleen soorten. Polyethyleen schuim is een kunststofschuim met optimale bescherming en isolatie. Het materiaal is stabiel en buigzaam en bij uitstek geschikt om zwaardere materialen te beschermen. Deze oplossing wordt daarom veel gebruikt om kostbare producten te beschermen tegen schokken en trillingen.
 


Bonded foam


Bonded foam wordt geproduceerd van gerecycled PU schuim (Polyether). Bonded foam staat ook wel bekend als rebonded, vlokkenschuim of composietschuim. Het versnipperde materiaal wordt met een bindmiddel in de mallen geplaatst en vervolgens samengeperst. Schuimrubber specialist Rivafoam kan het gerecyclede materiaal in verschillende vormen snijden. Door de lage tot zeer hoge densiteiten, van ongeveer 60 kg/m³ tot en met 300 kg/m³, kan het voor diverse toepassingen gebruikt worden. Het Bonded foam is herkenbaar aan de diverse kleuren door elkaar.
 
Kenmerken Bonded Foam
• Gerecycled schuim
• Diverse kleuren door elkaar; vlokkenschuim
• Lage tot zeer hoge densiteiten
 
Toepassingen
Bonded foam wordt in diverse branches gebruikt, maar voornamelijk in de isolatie- en bouwsector voor onder andere thermische isolatie, geluidsisolatie van plafonds en wanden, tapijtonderleggers voor geluidsdemping en dergelijke. Echter wordt het ook vaak ingezet ter bescherming van producten, dus als vulmateriaal of verpakkingsschuim.
 
Schuimrubber specialist Rivafoam is dé schuimrubber specialist van Nederland. Binnen Rivafoam verwerken wij diverse soorten schuim. Dit zijn zowel Polyurethaan schuimen als Polyethyleen schuimen. Elk schuimsoort heeft zijn specifieke eigenschappen. Polyurethaanschuimen zijn veelal comfort schuimen. Daar waar comfort gewenst is, wordt vaak polyurethaanschuim gebruikt. Denk aan matrassen en zitmeubels. In de akoestische wereld kan het polyurethaanschuim ook ingezet worden.
Content Image 1