loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home/ Informatie/ Maatwerk in verpakkingsschuim

prev.svg Terug naar overzicht

Om je producten te beschermen tegen schokken en trillingen produceert Rivafoam voor jou verpakkingsschuim op maat in bufferdelen in de door jou gewenste afmeting en densiteit. We hebben de mogelijkheden in huis om diverse soorten schuim hiervoor in te zetten. De bufferdelen verpakkingsschuim op maat noem je ook wel endcaps. 

De endcaps in de vorm van maatwerk in verpakkingsschuim werken als steunen die je aan beide uiteinden van het te verpakken product plaatst om het product vast te zetten. Kortom, zoals de naam al zegt, buffer je op deze manier het product. Hierdoor biedt verpakkingsschuim op maat de maximale bescherming tegen transport- en vervoersschade. Altijd een geruststellend gevoel. 


Veilig verpakken en transporteren 


Met op maat gemaakt en slim verpakkingsschuim van Rivafoam verpak en vervoer je je producten op een veilige manier. Met ons maatwerk verpakkingsschuim zorgen wij voor creatieve, voordelige en vooral veilige transport- of beschermende verpakkingen. Altijd met als doel, dat jouw product veilig en goed beschermd op de plaats van bestemming aankomt. Of het nu gaat om een slim insteeksysteem, of om een driedimensionaal gefreesd schuimstof interieur wij ontwikkelen en ontwerpen - samen met jou - de perfecte en op maat gemaakte oplossing in verpakkingsschuim voor al jouw producten.


Waarom verpakkingsschuim op maat van Rivafoam?    Constructie en productie volgens jouw individuele wensen
    Kwalitatief hoogwaardige transport- en beschermende schuimververpakkingen
    Voordelige productie voor kleine en grote series verpakkingsschuim
    Betrouwbare bescherming van gevoelige objecten tegen stoten, breuken, trillingen of stoten
    Volledig recyclebaar PE-schuim
    Antistatisch verpakkingsschuim voor gevoelige elektronische apparaten


Toepassingen


De bufferdelen van verpakkingsschuim zijn nagenoeg bij ieder product/apparatuur inzetbaar, denk hierbij aan monitoren, printplaten, camera’s, lampen, AV-apparatuur en dergelijke. De bufferdelen kunnen in dozen, kisten en/of boxen worden geplaatst. Maatwerk in verpakkingsschuim als endcaps is ook verkrijgbaar in een antistatische variant waardoor je dit ook perfect kunt gebruiken bij ESD-gevoelige apparatuur.


Schuimsoorten


Rivafoam levert verpakkingsschuim op maat in Polyurethaan (PU) en Polyethyleen (PE). De variant in PU vindt zijn weg vaak naar interieurs voor presentatiekoffers, promotionele verpakkingen en toepassingen voor meetapparatuur, testapparatuur en medische apparatuur. PE kom je vaak tegen in het gebruik waar de stootwerendheid van vitaal belang is. Ben je al bekend met de bewerkingsmogelijkheden van deze producten? Door ons uitgebreide machinepark zijn de bewerkingsmogelijkheden zeer divers. De keuze van de bewerking is afhankelijk van meerdere factoren. Onze vakbekwame medewerkers kunnen je hierover adviseren.


Verwerken van verpakkingsschuim


Rivafoam heeft de mogelijkheid om via maatwerk in verpakkingsschuim alles te maken waar je verbeelding je laat heenreizen. Al het verpakkingsschuim snijden onze specialisten zelf: verticaal, horizontaal en contour-snijden behoren tot de mogelijkheden om je verpakkingsschuim op maat te snijden. De modellen die in de CNC gestuurde machines worden gesneden, worden door de klant als mal, voorbeeld, tekening of als digitaal bestand aangeleverd. Of je nu platen nodig hebt, een bepaalde of zelfs afwijkende vorm om iets specifieks te verpakken, wij maken het voor je. 


Kenmerken bufferdelen / verpakkingsschuim endcaps


    Je kunt producten kunnen goed, eenvoudig, snel en efficiënt verpakken
    Ze absorberen schokken en beschermen oppervlakken
    Verpakkingsschuim is op maat verkrijgbaar
    Je bespaart op verpakkingsvolume, opslagruimte en transportkosten
    Het is duurzaam; de endcaps bieden zonder enig probleem herhaaldelijke bescherming


Toepassingen voor verpakkingsschuim


Door de vele mogelijkheden krijgen we als resultaat onder andere verpakkingsschuim in alle afmetingen en diktes voor producten en modellen van allerlei aard. PE schuim is een veel gebruikt materiaal om maatwerk verpakkingsschuim van te maken. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het opvullen van koffers of dozen. Verpakkingsschuim op maat is vaak terug te zien in flight cases en transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Het voordeel van polyethyleen verpakkingsschuim is dat het een gesloten celstructuur heeft. Daardoor laat het geen vloeistoffen door. De bestendigheid tegen chemicaliën van het materiaal maakt het zeer geschikt als verpakkingsschuim op maat als je er bijvoorbeeld chemische middelen mee wilt vervoeren. 


Hardheid verpakkingsschuim


Je kunt de hardheid van het PE verpakkingsschuim vergelijken met dat van een hard matras, zo´n 25 kg/m3 en hoger. Verpakkingsschuim is licht van gewicht, gemakkelijk in onderhoud en 100% te recyclen. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen. Dat betekent dat verpakkingsschuim - nadat je het hebt ingedrukt - heel makkelijk terug zal keren naar de oorspronkelijke vorm. 


Bescherming


Een ander veel gekozen materiaal om maatwerk in verpakkingsschuim mee te maken is polyurethaanschuim (PU-schuim). Dit komt omdat het een open celstructuur heeft, waardoor het flexibel, zacht en gemakkelijk in te drukken is. Hierdoor kan het bescherming geven aan lichtgewicht materialen die je wilt verpakken of vervoeren in dozen, koffers, kisten en dergelijke. Zo blijven de producten die je transporteert goed op hun plek zitten en zullen de schokdempende eigenschappen ervoor zorgen dat jouw producten geen beschadigingen oplopen. 


Hardheid van verpakkingsschuim


Polyurethaan verpakkingsschuim is op maat verkrijgbaar in verschillende hardheden en dichtheden. Al naar gelang het gewicht van het te vervoeren product is het raadzaam dat je een bepaalde hardheid kiest om je producten de ultieme bescherming te bieden. Wij leveren dit verpakkingsschuim in grijs (antraciet) of wit. Wij kunnen het schuim verwerken in diverse vormen, zoals: platen, blokjes, schijven, rollen, ringen en bandjes. 
 

Verwerkbaarheid


Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, kunnen er allerlei vormen schuim voor verpakkingen van gemaakt worden. Wij maken het materiaal zelf op maat in iedere gewenste afname. Rivafoam levert je desgewenst de verschillende vormen in een zelfklevende variant. Als je kiest voor een vlamdovende variant van het polyetherschuim, dan kun je het ook inzetten als verpakkingsschuim bij toepassingen waarbij hoge veiligheidseisen gebruikelijk zijn.

Vragen over verpakkingsschuim op maat? Rivafoam helpt je graag verder. Neem vrijblijvend
contact op. 

 
Content Image 105