Uw specialist in maatwerkverpakkingen

Schuimkwaliteiten

Polyurethaan (PU)

Polyether- en polyesterschuim komen voort uit polymeren. In de natuur komen van oudsher al polymeren voor. Een polymeer is een verbinding die uit een hele reeks van dezelfde moleculen bestaat. Ook natuurlijk rubber bestaat uit polymeren.

 

Polyurethaanschuimen zijn veelal comfort schuimen. Daar waar comfort gewenst is, wordt vaak polyurethaanschuim gebruikt. Denk aan matrassen en zitmeubels. In de akoestische wereld kan het polyurethaanschuim ook ingezet worden.

 

Polyurethaanschuim zien we verder als interieur voor koffers of flightcases. De polyurethaanschuimen zijn in verschillende hardheden en dichtheden (soortelijk gewicht) verkrijgbaar.

 

  • Polyether
  • Polyester

Polyethyleen (PE)

Polyethyleen of polyetheen (PE) is een polymeer. Polyethyleen wordt gemaakt door polymerisatie van etheen. We zien binnen de verpakkingsmarkt een HDPE (High Density Poly Ethylene) en een LDPE (Low Density Poly Ethylene), kortom een polyethyleen met een hoge en een lage dichtheid.

 

De celstructuur van polyethyleen is gesloten. Rivafoam gebruikt zowel de cross linked als de non cross linked polyethyleen soorten. Polyethyleen schuim is een kunststofschuim met optimale bescherming en isolatie. Het materiaal is stabiel en buigzaam en bij uitstek geschikt om zwaardere materialen te beschermen. Deze oplossing wordt daarom veel gebruikt om kostbare producten te beschermen tegen schokken en trillingen.

 

  • Ethafoam
  • Plastazote
  • Evazote

Polystyreen (PS)

Polystyreen is een schuim met een grote diversiteit aan toepassingen, als opvulmateriaal, vormdelen en isolatiemateriaal. Het beschermt, isoleert en is waterafstotend. Het wordt ook gebruikt voor productie, verpakking en in de bouw.

 

Polystyreen is verkrijgbaar in talloze kleuren en dikten.

 

De duurzaamheid, flexibiliteit en lage kosten maken dit materiaal ongekend populair als beschermer en isolator. Polystyreen is in de volksmond beter bekend als piepschuim, wat tegenwoordig Airpop® wordt genoemd.

'Een verpakking is immers meer dan alleen een beschermend omhulsel dat na aflevering overbodig is'